Тракия ще си има собствен куклен театър скоро. Това каза зам.-кметът

...
</TD
>Тракия ще си има собствен куклен театър скоро. Това каза зам.-кметът
Коментари Харесай

Тракия съвсем скоро ще си има куклен театър

Тракия ще си има собствен куклен спектакъл скоро. Това сподели зам.-кметът по ``Култура, археология и туризъм``,, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg . Новата зала ще бъде ситуирана в парка зад 8 и 10 блок наоколо до бирария " Йегерхоф ". По проект залата следва да разполага с потенциал от 100 места.

``Миналата седмица имахме среща с кмета. Община Пловдив започва процедура в район Тракия в помещение, което е 274 кв.м. To ще бъде предоставено на Куклен спектакъл Пловдив за основаване на камерна зала``, заяви Панов.

Идеята на планове с такава устременост е културните събития да излязат надалеч отвън рамките на централната част:

``Опитваме се да разпръскваме ефекта от културните събития и отвън рамките на централна градска част, само че истината е, че ние знаехме през тези 4 години, че с цел да може да е устойчива тази децентрализация, е значимо построяването на културна инфраструктура отвън Центъра``.

Зам.-кметът разяснява, че сега залата е във към момента неприятно положение. Първоначалната й функционалност е била административна, само че това не би попречило за преобразуването и за такива с културни цели.

``Това, за което се борим, с поддръжката на министър, е да се направи филиална сграда, по-малка като потенциал, само че не и откъм театрални благоприятни условия. Понеже освен, че Тракия е голям като население квартал, само че има и своите културни нужди. Ние сме длъжни да се опитаме да улесним достъпа до просвета, и чисто логистично е доста по-лесно да стигнеш до спектакъл там, отколкото в Центъра и да се чудиш къде да паркираш``, счита Панов.

Залата е заобиколена от детски градини и учебни заведения, което също е улеснение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР